14 augusti 2024
19:00

Munktorps BK

Referat: IK Oden - Munktorps BK

Efter den snöpliga förlusten mot Syrianska senast gällde det att studsa tillbaka direkt med ny match fyra dagar senare.
Motståndarna Munktorp besegrade vi med 3-1 på försommaren på Tallåsen och eftersom de låg näst sist i tabellen krävde vi av oss själva att ta tre poäng.
Inledningen var sisådär mot ett fysiskt starkt Munktorp som vann alla dueller, motlägg och nickbollar. Vi försökte med vårt snabba passningsspel men gick ner i tempo och slarvade vilket gav motståndarna goda kontringschanser. De är väldigt direkta i sitt spel för så fort vi tappade bollen kring deras straffområde slog de blixtsnabbt en djupledsboll och det var avslut efter ytterligare en till två passningar. Robin gjorde bl a en fin fotparad och fortsatte att hålla nollan.
Vi saknade inte chanser, t ex Brandons skott som strök utsidan av stolpen.
Men 0-0 stod sig i paus, vilket vi inte var nöjda med.

1:a halvlek
7' Brandon spelar till Hampus som hittar Casper som bryter in mot straffområdet, skjuter men målvakten räddar
8' nr 23 i Munktorp vinner flera motlägg och avslutar med ett bra skott som Robin räddar
9' Casper slår fram bollen till Brandon som gör en cutback till Leo som skjuter över
10' Frisparksinlägg av Hampus nickas bort, Brandon tar returen och skjuter stolpe ut!
13' Hampus tappar boll när vi är på väg framåt och nr 17 tar sig fram till skottläge varpå Robin räddar
13' Lucas blir framspelad till ettt friläge men vinkeln är dålig så skottet smiter utanför
17' Fin crossboll av Munktorp leder till cutback och markskott som Robin parerar med foten
19' Cutback av Casper, Hampus skjuter en fin yttersida som målvaktn räddar
20' Hörna av Hampus mot mål, håller på att gå in men målvakten lyckas boxa bort den, Leo tar returen men skjuter utanför
27' Bollvinst och massor av brunk och spelaren lyckas skjuta över målet i ypperligt läge
31' Frispark av Hampus nickas av Karwan mot mål där en back räddar till hörna
35' Hörna av Hampus, det blir retur som Batte tar, passar Hampus igen och han slår ett inlägg som nickas bort precis framför Karwan som nog hade gjort mål annars
41' Fint instick av Hampus till Lucas som kommer fri men målvakten går ut och reflexräddar avslutet

Vi var inte alls nöjda med resultat eller prestation vilket vi var tydliga om i omklädningsrummet.
Vi öppnade andra halvlek mycket bättre med högre tempo och passingar efter marken. Bara första 7 minuterna lyckades vi skapa en handfull chanser, varav några som verkligen borde ha resulterat. Men så i 57:e minuten slog vårt nyförvärv Lucas till med en stenhård bredsida stolpe in! Distinkt framspelning
nyförvärvet från Dingtuna, Sebastian "Batte" Söderberg!
1-0 var dock en bräcklig ledning. Och tyvärr var vår mittbacksklippa, Oscar tvungen att byta med 25 minuter kvar p g a kramp i båda vaderna!
Och strax därefter kvitterade Munktorp efter ett motlägg som gav ett friläge som han förvaltade mycket kyligt.
Nu började det se tungt ut, speciellt eftersom Munktorp hela tiden hotade med hjälp av sin fysik.
Ett sista byte: In med Senai som hade det tungt senast. Han tog verkligen chansen genom att sätta 2-1 med bara 10 minuter kvar av matchen.
Och detta blev också segermålet i en svängig match!
Lucas Schweitz fick priset som matchen lirare i Oden och belönades med en fruktkorg!

2:a halvlek
48' Casper går förbi högerbacken , cutback till Karwan som bara ska göra mål från 3 meter men det blir ett tamt avslut rätt i målvaktens famn
49' Lång frispark av Munktorp nickas bort men de tar andrabollen och skjuter tätt över
50' Johan kommer med bra fart på högerkanten, passar Hampus som skjuter men målvakten räddar, Lucas skjuter på returen och bollen tar på en utespelare och ut till hörna
51' Hampus lägger hörnan och David nickar strax över ribban
52' Nytt friläge för Lucas och denna gång räddar målvakten med en fotparad
57' 1-0 Oden genom Lucas Schweitz, (assist Batte)
60' Gult kort på nr 24 i Munktorp p g a tröjdragning
64' Kanonbrytning av Oscar som dock får kramp och tvingas byta
71' 1-1 Munktorp nr 23
72' Fint djupledsboll av David till Lucas som slår en cutback till Hampus som får på bra träff men bollen smiter ovanför ribban
73' Snabb kontring av Munktorp som Robin räddar
80' 2-1 Oden genom Senai (assist Karwan)
83' Kontring av Oden där Lucas återigen kommer med fart på högerkanten, han slår ett hårt markinlägg som en försvarare precis hinner på innan Karwan kan bredsida bollen i tomt mål
84' Hörna av Hampus nickas bort, Brandon tar hand om returen som han skjuter över
88' Jättechans för Munktorp när deras forward vinner en nickduell och ger lagkamraterna ett friläge - men spelaren lobbar bollen över både Robin och målet!